De snelste manier om je liefdesgeluk te boosten, zonder te praten!

In 5 stappen naar de en-ze leefden-nog-lang-en gelukkig-mindset

Liefde is een samen-spel waarin de 2 betrokken partijen hun actieve rol hebben. Net als in een meeslepend gezelschapsspel is er een voortdurende wisselwerking van actie-reactie. Dat is part of the game. Maar er is nog een andere interessante gelijkenis tussen het succesvolle ‘spel der liefde’ en een geslaagd gezelschapsspel: de specifieke mindset bij elk van de spelers.

Wat we bijna zouden vergeten is, dat er aan die spannende ronde Monopoly nog iets essentieels vooraf gaat, iets onzichtbaars, in het brein van iedere speler.

We zetten eerst ons ‘gezelschapsspel’ brein aan. Dat is een erg specifieke houding die helemaal past bij het spel. Stel dat je datzelfde Monopoly speelt met je geliefde, waarmee je zonet nog een gezellige diepzinnige babbel had bij een glas wijn. Diezelfde geliefde wordt je grote concurrent die je mag gaan overtroeven, je hersenen worden gestuurd door strategisch egoïsme, waarbij je je ongenaakbaar opstelt en niet in je kaarten laat kijken. De andere speler zijn pech is jouw winst, waarbij openlijk leedvermaak het spel alleen maar meeslepender maakt. Het vraagt een draaiing van zowat 180 graden om de mindset van het spelletjesbrein aan te zetten. Moest je dit niet doen, zou van een uitdagend spel nooit sprake zijn.

Net zoals Monopoly of eender welk ander competitief gezelschapsspel zijn ideale mindset heeft, zo heeft ook de liefde als samen-spel zijn eigen ideale mindset als voorwaarde om goed te kunnen gedijen.

En deze mindset begint, net als bij een gezelschapsspel, in je eigen hoofd.

De juiste mindset in de liefde, is een open deur waardoor liefdesgeluk makkelijker binnenkomt. De foute mindset kan je relatie en je leven daarentegen vergiftigen en verhinderen dat positieve momenten ook als positief worden beleefd.

Negatieve gedachten en foute overtuigingen over liefde die stiekem in ons brein rondspoken hebben veel kracht en kleuren de beleving van ons liefdesleven grijs tot zwart.

Mentale opruiming

Heb jij de juiste gedachten en overtuigingen om het geluk in de liefde volop te kunnen plukken? Ook als single is het essentieel om goed voorbereid te zijn.

Of je als stel het geluk samen vindt, heeft natuurlijk te maken met meerdere factoren. Maar de juiste mindset bij elk van de partners is de belangrijkste voorwaarde, waar alles mee begint. En het goede nieuws is: Deze heb je zelf in de hand! Je kan er NU mee aan de slag, los van je partner. Je hoeft nog niet eens te praten met elkaar!

  1. Jullie unieke love story. Wees doordrongen van de waarde van je relatie; je leven kunnen delen met een levenspartner die jij koos en die jou koos is een godsgeschenk. Als je in toeval gelooft, moesten er heel wat toevalligheden gebeuren om jullie samen te krijgen. Als je niet in toeval gelooft, moest het zo zijn dat jullie elkaar gevonden hebben als partners. Beide versies zijn op zijn minst wonderlijk te noemen! Kortom, jullie unieke match is het vechten waard. Koester altijd jullie unieke liefdesverhaal in je hart en wees dankbaar voor dit geschenk. Breng het regelmatig terug in je herinnering. Dit is wat maakt dat je relatie het waard is om voor te blijven vechten!
  2. Echte liefde gaat NIET vanzelf. Ook al zouden we dat allemaal liefst willen geloven. Geloof jij stiekem dat een goede relatie vanzelf moet gaan? Zet het voor je eigen welzijn zo snel mogelijk uit je hoofd en aanvaard dat je er moeite moet insteken om ze in ere te houden. Een goede auto onderhoudt zichzelf ook niet, net zo min als een goede relatie. Als je hier vrede mee neemt ga je sneller rustig blijven als het eens niet goed loopt en ga je ook sneller de nodige stappen zetten om je relatie te verbeteren, zonder jezelf of je partner de schuld te geven.
  3. Stel je positief afhankelijkheid op van je geliefde. Het moderne onafhankelijkheidsideaal is ronduit moordend voor een hechte, duurzame relatie. Durf elkaar nodig te hebben voor troost,steun, intimiteit, connectie en zorg. Positieve afhankelijkheid betekent niet dat je elkaar constant nodig hebt, alles samen doet en geen identiteit hebt los van elkaar. Het betekent wel dat je je openstelt en eerlijk toegeeft (en toelaat) dat je je geliefde nodig hebt voor essentiële hechtingsbehoeftes zoals troost, nabijheid, intimiteit, goedkeuring en acceptatie.
  4. Ga emotioneel helemaal bloot. Wees bereid om elkaar in je aller kwetsbaarste kant te laten zien. Met de wondes die je opliep, mét je angsten en verlangens, kortom met de kantjes waar je in de wereld niet mee te koop loopt. Maar als je ook bij je geliefde achter je veilige scherm blijft en delen van jezelf verbergt, is er van echte intimiteit geen sprake, zelfs al ben je fysiek bloot.
  5. Verzoen je met Momenten van ongeluk (ruzie, afstand). Ga crisissen niet angstvallig vermijden maar als groeikans zien: als je ze goed doorkomt, schiet je samen een paar levels vooruit. Goede koppels hebben evenveel crisismomenten als slechte koppels. Het grote verschil is dat een gelukkig stel momenten van onmin weet om te polen naar meer verbinding. Gebruik dus crisissen als groeikansen en niet als spelbrekers. Ze verhogen de weerstand van een relatie!

Het is nu aan jou voor een mentale update van jouw liefdesbrein!

Als je deze 5 punten consistent gaat toepassen als nieuwe mindset voor een succesvol ‘spel van de liefde’, verandert de beleving van je relatie mogelijk met 180’, zonder dat je zelfs al hoefde te praten met je partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *