Draag bij aan onze vereniging Existo, door een tijdje mee te werken op haar therapeutisch landgoed in Zuid-Frankrijk. Zo beleef je de aantrekkelijke combinatie van vrijwilligerswerk mét verblijf in de natuur! Je zal al doende ontdekken dat de 2 elkaar gunstig beïnvloeden. En door jezelf dienstbaar en nuttig te maken verhoog je  de kwaliteit van je reis.

Verblijf en werk op een leuke en inspirerende plek midden in de katharenstreek, aan de voet van de Pyreneeën!

In vrijwilligerswerk voor Existo werk je ook automatisch aan jezelf en/of aan je relaties met anderen. De omgeving, de sfeer en filosofie nodigen daar zowieso toe uit, en je krijgt ook bijkomende begeleiding in je persoonlijke proces: wij vinden het namelijk belangrijk dat je vrijwilligerswerk je persoonlijk welzijn op de lange termijn bevordert. Het feit dat je jezelf geregeld zult tegenkomen temidden van de haast overweldigend  stille, serene omgeving hoort daar ook bij! Je kopzorgen en levensvragen blijven dan ook niet thuis achter maar reizen mee, wachtend op de juiste tijd en ruimte om er grondig zorg voor te dragen. Wij zijn er als mens en therapeut om je hier formeel (d.m.v. therapeutische coachings) en informeel in bij te staan en op te vangen.

Zoek je graag de gezelligheid op en haal je energie uit het contact met anderen? Kies dan voor een vrijwilligersvakantie in de zomer, waarin samenwerking en ontmoeting centraal staan.

Herleef je net van veel rust, stilte en tijd voor jezelf? Verkies dan een werkvakantie in de lente of nazomer. De sfeer is dan erg rustig en we hebben meer tijd om één op één met jou te praten én meer persoonlijke coachings (consulten) te geven.

Concreet kom je voor minstens 28 dagen en verlangen we dat je liefst minimum 35u per week bijdraagt, inclusief corvee. Dit kan een opstapje zijn naar een langduriger verblijf op L’ Assaladou om nog meer persoonlijke begeleiding te krijgen. Voor info hierover, neem a.u.b. contact met ons op.

Wat hebben wij vrijwilligers te bieden?

In het hoogseizoen,  juli en augustus

 • Minimum 1 consult persoonlijke levenscoaching per 2 weken
 • Verblijf in eigen tent/caravan of één van onze Canadese tenten of een caravan
 • Leuke mogelijkheden tot vrije tijd: zwemmen, zonnebaden, wandelen, bergtochten, paardrijden, fietsen, allerlei uitstappen, een bibliotheek vol interessante boeken en tijdschriften…
 • Inspirerende uitwisselingen en ontmoetingen met anderen
 • Kwaliteitstijd voor jezelf en/of elkaar als je met meerderen komt
 • Kansen tot herbronning en rust in een prachtig landschap waar de stilte nog echte stilte is, de lucht nog zuiver en de sterren talrijk in de zomer 🙂

Buiten het hoogseizoen: lente en nazomer

 • 1 à 2 therapeutische of coachingsessies per week, naargelang je noden
 • Verblijf in bescheiden verwarmde caravan, eigen tent/caravan naargelang persoonlijke wens en onze beschikbaarheid
 • Volledig uitgeruste keuken om je maaltijden te bereiden
 • Kwaliteitsvolle ‘me-time’
 • Heel veel rust, in een bezielende omgeving
 • Vele mogelijkheden tot vrije tijd: wandelen, bergtochten, paardrijden, fietsen, allerlei uitstappen, een bibliotheek vol interessante boeken en tijdschriften…
 • Persoonsgerichte werkbegeleiding zodat je als mens helemaal tot je recht komt in je vrijwilligerswerk

Meer info

De 5 meestgestelde praktische vragen

Contacteer ons

Vacatures en aanmelden

Bekijk de vacatures en meld je aan

 

Vrijblijvende samenwerking

– De door de vrijwilligers ondersteunde projecten worden georganiseerd en uitgevoerd in een gelijkwaardig teamverband, waarbij elke vrijwilliger de aard en de uren van zijn engagement zelf bepaalt, verandert of beëindigt.

– Er is geen vergoeding in welke vorm dan ook voor het vrijwilligerswerk. Eventuele kosten gemaakt voor de vereniging kunnen worden vergoed, mits voorafgaande toestemming van de vereniging en mits overhandiging van een kasticket of bewijsstuk.

 

Dit vonden vorige vrijwilligers ervan

Gemiddelde beoordeling van vrijwilligerswerk bij Existo:

vrijwilligerswerk in Zuid-Frankrijk
0,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 0 out of 5 gebaseerd op 0 reviews.

Ben je al vrijwilligers geweest bij ons? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Naam
Email
Review Title
Quotering
Review Content

Bekijk ons ook op hippohelp:

https://hippohelp.com/host/vacation-retreat-center