Draag bij aan onze vereniging Existo, door een tijdje mee te werken op haar vakantiedomein Assaladou. Zo beleef je de aantrekkelijke combinatie van vrijwilligerswerk mét vakantie in Zuid-Frankrijk! Je zal al doende ontdekken dat de 2 elkaar gunstig beïnvloeden. Door jezelf dienstbaar en nuttig te maken verhoog je namelijk de kwaliteit van je vakantiemomenten.

Verblijf en werk op een leuke en inspirerende plek midden in de katharenstreek, aan de voet van de Pyreneeën!

In vrijwilligerswerk voor Existo werk je ook automatisch aan jezelf en/of aan je relaties met anderen. De omgeving, de sfeer en filosofie nodigen daar ten volle toe uit.

Wij vinden het belangrijk dat je vrijwilligerswerk je persoonlijk welzijn op de lange termijn bevordert. Het feit dat je jezelf geregeld zult tegenkomen temidden van de haast overweldigend  stille, serene omgeving hoort daar ook bij! Je kopzorgen en levensvragen blijven dan ook niet thuis achter maar reizen mee, wachtend op de juiste tijd en ruimte om er grondig zorg voor te dragen. Wij zijn er als mens en therapeut om je hier formeel (d.m.v. therapeutische coachings) en informeel in bij te staan en op te vangen.

Zoek je graag de gezellige drukte op en haal je energie uit het contact met anderen? Kies dan voor een vrijwilligersvakantie in de zomer, waarin samenwerking en ontmoeting centraal staan.

Herleef je net van veel rust, stilte en tijd voor jezelf? Verkies dan een werkvakantie in de lente of nazomer. De sfeer is dan rustig en we hebben tijd om één op één met jou te praten én desgewenst een persoonlijke coaching (consult) te geven.

Concreet kom je voor minstens 28 dagen en werk je minimum 35u per week, inclusief corvee. Dit kan een opstapje zijn naar een langduriger verblijf op L’ Assaladou om meer persoonlijke begeleiding te krijgen. Voor info hierover, neem a.u.b. contact met ons op.

Wat hebben wij vrijwilligers te bieden?

In het hoogseizoen,  juli en augustus

 • Verblijf in eigen tent/caravan of één van onze Canadese tenten of een caravan
 • Leuke mogelijkheden tot vrije tijd: zwemmen, zonnebaden, wandelen, bergtochten, paardrijden, fietsen, allerlei uitstappen, een bibliotheek vol interessante boeken en tijdschriften…
 • Inspirerende uitwisselingen en ontmoetingen met anderen
 • Kwaliteitstijd voor jezelf en/of elkaar als je met meerderen komt
 • Kansen tot herbronning en rust in een prachtig landschap waar de stilte nog echte stilte is, de lucht nog zuiver en de sterren talrijk in de zomer 🙂

Buiten het hoogseizoen: lente en nazomer

 • Verblijf in Canadese tent of caravan, eigen tent/caravan naargelang persoonlijke wens en onze beschikbaarheid
 • Volledig uitgeruste keuken om je maaltijden te bereiden
 • Kwaliteitsvolle ‘me-time’
 • Heel veel rust, in een bezielende omgeving
 • Vele mogelijkheden tot vrije tijd: wandelen, bergtochten, paardrijden, fietsen, allerlei uitstappen, een bibliotheek vol interessante boeken en tijdschriften…
 • Persoonsgerichte werkbegeleiding zodat je als mens helemaal tot je recht komt in je vrijwilligerswerk
 • Minimum 1 consult persoonlijke levenscoaching

Meer info

De 5 meestgestelde praktische vragen

Contacteer ons

Vacatures en aanmelden

Bekijk de vacatures en meld je aan

Dit vonden vorige vrijwilligers ervan

Gemiddelde beoordeling van vrijwilligerswerk bij Existo:

vrijwilligerswerk in Zuid-Frankrijk Quotering: ☆☆☆☆☆ 0 based on 0 reviews
5 1

Ben je al vrijwilligers geweest bij ons? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Naam-Nom-Name
Email
Titel-Titre-Title
Score-Evaluation-Rating
Bericht-Message

Bekijk ons ook op hippohelp:

https://hippohelp.com/host/vacation-retreat-center