Retraites - Existo

Loop je jezelf vaak voorbij in het veeleisende levensritme, eigen aan onze maatschappij? Heb je het gevoel dat je daardoor iets wezenlijks mist? Ben je in de waan van de dag het contact met je diepste zelf kwijtgeraakt? Heb je de beleving dat je meer tijd zou willen maken voor stilte en spiritualiteit in je leven, maar ontbreekt het je aan tijd, ruimte en vooral de stilte? Snak je naar een diepgaande ervaring van mental wellness, als het ware een balsem voor je geest?

Als je dit in het klein of in het groot herkent, is een retraite zeker en vast iets voor jou! Je zal jezelf weer horen ademen, het lawaai van je verstand zal verstillen en de stem van je diepste Ik zal de ruimte krijgen om te spreken.

Windgong

In een retraite stap je even uit de wereld van de kloktijd en dompel je je onder in een andere tijd: de tijd van het eeuwige Nu, waarin je enkele versnellingen lager schakelt dan normaal. Je schakelt over van de modus van het doen naar de modus van het zijn.

Je laat de stilte diep inwerken op je lijf, op je brein en op je geest. Daarbij zal je ervaren hoe balsemend dat is!

Je zal verstomd staan hoe de mist in je leven even optrekt, en je daardoor een glimp krijgt van waar het voor jou wezenlijk om draait in het leven. Je ziet je leven helder, als bij klare hemel.

Het kan zijn dat je in het begin serieus moet wennen aan zo’n stiltebad. Wellicht ben je niet gewend aan echte stilte, waardoor de stilte op L’Assaladou ‘oorverdovend’ kan zijn. Laat je hierdoor echter niet afschrikken, want als je volhoudt word je ruimschoots beloond met een ervaring van diepgaande geestelijke wellness!

Waarom is stilte nodig? Omdat stilte maakt dat wat essentieel is makkelijk komt bovendrijven, en wat niet essentieel is makkelijker kan worden losgelaten.

De hele vakantie draait erom dat je weer helemaal connectie voelt met de essentie, dat wat jou bezielt en wat jouw leven zin geeft. Daarna ga je je leven weer met een frisse blik tegemoet.

Concreet verblijf je op L’ Assaladou, in de accommodatie van jouw keus (huisje, kamer).

weids-landschap-sneeuw-tuin-bergen-mq

den bij crepuscule peter

Een retraite duurt zolang jij wil, in de periode vanaf begin oktober tot eind februari. L’Assaladou is dan gesloten voor andere activiteiten, waardoor de ervaring van stilte optimaal is. Herfst en winter zijn dan ook de ideale seizoenen voor een stille retraite. Je volgt het ritme van de natuur, die dan ook ‘in retraite’ is ;)!

Je betaalt enkel je verblijfskosten (laagseizoensprijs).

Optioneel kan je genieten van een ‘stille’ indviduele coaching, waarin niet zozeer met woorden maar wel met beelden wordt gesproken. Je retraite kan daardoor nog dieper inwerken. In de coaching laten we dat andere deel van ons brein vrijuit aan het woord, dat het meeste wijsheid heeft.

Mogelijke consulten

Wandelcoaching

bergmeer-pyreneeen-zuid-frankrijk

Ga op wandel met Kim, al of niet met een bepaalde (grote of kleine) levensvraag. Je zal ontdekken dat als je in de juiste mindset de natuur ingaat, de natuur jou antwoorden voorspiegelt, op metaforische wijze.

Begeleiding: Kim Wellens

Richtprijs: 50 € per sessie van +/- 1u30

Opstellingencoaching

Roofvogels

Zit je met één of meerdere prangende vragen? Geraak je er niet uit met je verstand, en ben je op zoek naar het meest wijze antwoord? Via een opstelling komt jouw eigen ziel/wezenskern aan het woord en word je gegidst naar het meest liefdevolle en wijze antwoord op je vraag. Ervaar de verrassende helderheid van dat andere deel van je hersenen, dat door je verstand meestal het zwijgen wordt opgelegd!

Begeleiding: Kim Wellens

Richtprijs: 50 € per sessie van +/- 1u30  

 

Vrienden uitnodigen?

Dit vonden vorige deelnemers aan een retraite ervan

Gemiddelde beoordeling voor onze retraites:

Retraites Quotering: ☆☆☆☆☆ 0 based on 0 reviews
5 1

Ben je een deelnemer aan een retraite? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Je naam
Je email
Titel van je beoordeling
Quotering
Bericht