Nieuwe keuzes maken

Ervaar je een gebrek aan zingeving en bezieling in je leven? Heb je het gevoel dat je niet meer helemaal op het juiste spoor zit? Ben je de regie over je leven wat kwijt? Dit kan tot uiting komen in vage of concrete klachten als: lusteloosheid, twijfelen, piekeren, gebrek aan motivatie, depressiviteit, stress- en spanningsklachten, prikkelbaarheid etc.

Als koppel kan je eveneens de ervaring hebben niet meer op het juiste spoor te zitten. Mogelijk is jullie liefdevolle verbinding wat ondergesneeuwd geraakt of zijn jullie vervreemd van elkaar. Counseling in een vakantiesetting ondersteunt op een aangename manier jullie groeikansen als koppel, of het nu om het dealen met een relatiecrisis gaat, of het verdiepen van een goed functionerende relatie.

Een verblijf met counseling biedt de unieke combinatie van individuele therapie/counseling én afstand nemen. Ze kan individueel of als koppel worden geboekt.

Wat hebben therapie en zelfontplooiing met een reis te maken? Alles!

Om terug de regie te krijgen of te houden over je leven, moet je soms even uit je dagelijkse rol(len) stappen. Dat kan niet in sessies van een uur, dichtbij huis.

Als je een reis maakt en terechtkomt in een omgeving waar natuur en stilte je innerlijk lawaai doen verstillen, kan je ook afstand nemen in jezelf en het gehele plaatje van je leven weer helder zien. Soms ga je daarna alles omgooien, soms deels veranderen, en soms leer je gewoon waarderen en beter benutten wat je hebt.  Hoe dan ook krijg je weer een frisse blik op wat je leven zin en betekenis geeft.

Ook als je als koppel of gezin afstand neemt van de moeilijkheden waarin je verstrikt zit, ontdek je dat je op een andere manier met elkaar kunt omgaan. De meerdaagse onderdompeling in een totaal nieuwe welzijnsbevorderende omgeving biedt kansen die je thuis niet hebt: je ziet plots wat er misloopt en krijgt oefenkansen om eraan te werken.

Uit de praktijk blijkt tevens dat meerdere sessies in een aaneengesloten periode  een beduidend beter resultaat oplevert, omdat problemen en vragen goed uitgediept kunnen worden zonder onderbrekingen.

Een verblijf met counseling en/of coaching dient om even afstand te nemen van het gewone alledaagse leven en weer in contact te komen met wat jouw of jullie (samen) leven volop zin geeft!

Kim en Katrin maken graag tijd voor jouw begeleiding op maat.  Ervaar een forse vitaminekuur voor  de geest en voel weer nieuwe bruis in je leven komen, door onze inspiratievolle consulten, de stilte, de prachtige natuur van het Zuid-Franse katharenland.

De formule bestaat eruit dat je:

  • je favoriete accommodatie kiest  (huisje, eco chalet of caravan)
  • de periode en duur van je verblijf kiest  (min. 3 nachten).
  • minimum 3 consulten boekt op voorhand
  • met ons een periode en termijn afspreekt

Concreet

De prijs van je verblijf met counseling/coaching is je verblijfskost + de sessies die je boekt. Het verblijf op Assaladou wordt vooraf geboekt en betaald. Ter plekke bij vertrek betaal je dan de consulten waaraan je hebt deelgenomen.

Niet inbegrepen zijn de maaltijden. Je kan gebruik maken van de zelfkook-faciliteiten en/of de restaurantjes in de streek bezoeken. Op sommige avonden wordt er op aanvraag ook een avondmaaltijd aangeboden, waarvoor je de dag tevoren kan intekenen.

Individueel: wandelcoaching, opstellingencoaching, passietest
Als koppel: EFCT relatiecoaching en -counselingsessie, relatie-opstelling.

Wanneer?

Op aanvraag. Neem contact op met ons om de mogelijkheden te overleggen.

Hoe kan ik een consult boeken?

Neem contact op met ons.

Dit vonden vorige deelnemers van de counseling

Gemiddelde waardering door deelnemers aan onze counseling trajecten of losse consulten:

consulten
5,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 5 out of 5 gebaseerd op 14 reviews.

na 32 jaar thuiskomen bij elkaar !

★★★★★
We deden de relatie retreat (training) en volgden aanvullend een traject van relatie- sessies op Assaladou. Blijkbaar had ik 32 jaar lang onbewust de deur dichtgehouden voor échte diepgaande verbinding met mijn man. Nu, dankzij de EFCT-begeleiding van Kim en Katrin, is eindelijk de deur weer open en het licht weer aan! We kunnen elkaar weer zien en ontmoeten in onze kwetsbaarheid, naakt en puur, zonder muur ertussen. We zijn weer veilig en heilig verbonden, tot in het diepst van onze ziel. Wat ik nu voel is zelfs sterker dan de prille liefde van het begin van onze relatie. Ik wist niet dat dit mogelijk was! Ben oneindig dankbaar, dank aan Kim en Katrin”
- Bea

Verkwikkend verblijf

★★★★★
De passie test met Kim zorgde er voor dat inzichten scherper werden en ik ze kon omzetten naar tastbare stappen eens terug thuis. De kruidensessie van Katrin was op maat zowel van mij als van de natuur. De netels waren die dag helemaal klaar om me te verkwikken en te voorzien van vernieuwde energie binnen paar weken, als ons 'brouwsel' helemaal klaar is voor gebruik. Dit in combinatie met de stilte op Assaladou, de vogels in de helblauwe lucht en het zwembad dat zorgde voor verkoeling, maakte het geheel tot een super ervaring.
- Claudine Knop

een echte boost voor ons huwelijk

★★★★★
Ik deed in het verleden met mijn vrouw meermaals relatietherapie om de relatie goed te houden temidden van ons drukke gezin met 5 kinderen. Dit gaf geen resultaat op langere termijn. De aanpak van Kim en Katrin is echter helemaal anders en erg doeltreffend. Het voelt alsof ik opnieuw getrouwd ben met mijn vrouw. Deze ervaring is onbetaalbaar. Als je uit elkaar groeit kun je altijd weer naar elkaar toegroeien en je relatie in eigen hand nemen. Heel hoopgevend is dat. EFCT, gegeven door Kim en Katrin: een echte aanrader!
- Frank

na 32 jaar thuiskomen bij elkaar

★★★★★
We deden de relatie retreat (training) en volgden aanvullend een traject van relatie- sessies op Assaladou. Blijkbaar had ik 32 jaar lang onbewust de deur dichtgehouden voor échte diepgaande verbinding met mijn man. Nu, dankzij de EFCT-begeleiding van Kim en Katrin, is eindelijk de deur weer open en het licht weer aan! We kunnen elkaar weer zien en ontmoeten in onze kwetsbaarheid, naakt en puur, zonder muur ertussen. We zijn weer veilig en heilig verbonden, tot in het diepst van onze ziel. Wat ik nu voel is zelfs sterker dan de prille liefde van het begin van onze relatie. Ik wist niet dat dit mogelijk was! Ben oneindig dankbaar, dank aan Kim en Katrin
- Bea

Passietest

★★★★★
Kim heeft samen met mij de passietest gedaan. Ik vond het heel interessant en nuttig. Het heeft voor mij veel zaken in perspectief gebracht en heeft echt geholpen met wat ik belangrijk vind. Ik was een beetje verloren en wist niet juist wat ik verder wou doen in mijn leven (studeren, werken, welke studierichting, enz.) De passietest heeft mij geholpen in die keuze. Dus nogmaals, bedankt Kim!
- Kaoutar

wandelcoaching

★★★★★
Kim laat via voorbeelden uit de natuur je ziel spreken, waardoor belangrijke aspecten van jezelf meer in je bewustzijn terecht komen. Een prachtige ervaring die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Dankjewel Kim!
- Anita

oogopener

★★★★★
Oogopener - confronterend - ontroerend - nieuw perspectief - humor. Dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten na de sessies bij Kim en Katrin. Toen we bij hen kwamen, waren mijn vrouw en ik helemaal uit mekaar gegroeid. Maar met veel zorg, aandacht en veel humor (ik wist niet dat je in therapie zo veel kon lachen) hebben Kim en Katrin ons een nieuwe start gegeven. Wat ik nog het meest apprecieerde was dat zij als koppel de sessies gaven. Hierdoor zag je alles vanuit een mannelijk én vrouwelijk perspectief. Een absolute meerwaarde. Bovendien kaderden ze alles met voorbeelden uit hun eigen leven. Dit relativeerde de onderwerpen. We zijn de sessies geëindigd met verse zuurstof en nieuwe instrumenten om onze relatie terug op de rails te krijgen. Een aanrader.
- Patrick

Een aanrader

★★★★★
Oogopener - confronterend - ontroerend - nieuw perspectief - humor. Dat zijn de eerste woorden die me te binnen schieten na de sessies bij Kim en Katrin. Toen we bij hen kwamen, waren mijn vrouw en ik helemaal uit mekaar gegroeid. Maar met veel zorg, aandacht en veel humor (ik wist niet dat je in therapie zo veel kon lachen) hebben Kim en Katrin ons een nieuwe start gegeven. Wat ik nog het meest apprecieerde was dat zij als koppel de sessies gaven. Hierdoor zag je alles vanuit een mannelijk én vrouwelijk perspectief. Een absolute meerwaarde. Bovendien kaderden ze alles met voorbeelden uit hun eigen leven. Dit relativeerde de onderwerpen. We zijn de sessies geëindigd met verse zuurstof en nieuwe instrumenten om onze relatie terug op de rails te krijgen. Een aanrader.
- Patrick

Relatiecounseling

★★★★★
De sessies met Kim en Katrin hebben ons als partners weer dicht bij elkaar gebracht. Sinds we kinderen hebben, was de vonk stilaan en ongemerkt uit onze relatie verdwenen. We waren op de duur alleen nog maar ouders, soms zelfs concurrenten van elkaar, voor tijd, slaap,enz... dingen die schaars zijn geworden als ouders. Kim en Katrin hebben ons op een heel concrete manier hierbij geholpen. Met veel respect, humor, liefde en begrip voor beide partijen luisterden ze naar ons verhaal. Ze leerden ons bepaalde patronen herkennen waar we onbewust in verzeild waren en reikten ons manieren aan om ermee om te gaan. Door de patronen te herkennen, kunnen we er nu bewust uitstappen en weer als partners door het leven gaan. We voelen zelfs weer die verliefdheid van in het prille begin. Ik had nooit gedacht dat dit nog mogelijk was! Dank jullie wel, lieve Kim en Katrin!
- Tine

relatiecounseling

★★★★★
De sessies met Kim en Katrin hebben ons als partners weer dicht bij elkaar gebracht. Sinds we kinderen hebben, was de vonk stilaan en ongemerkt uit onze relatie verdwenen. We waren op de duur alleen nog maar ouders, soms zelfs concurrenten van elkaar, voor tijd, slaap,enz... dingen die schaars zijn geworden als ouders. Kim en Katrin hebben ons op een heel concrete manier hierbij geholpen. Met veel respect, humor, liefde en begrip voor beide partijen luisterden ze naar ons verhaal. Ze leerden ons bepaalde patronen herkennen waar we onbewust in verzeild waren en reikten ons manieren aan om ermee om te gaan. Door de patronen te herkennen, kunnen we er nu bewust uitstappen en weer als partners door het leven gaan. We voelen zelfs weer die verliefdheid van in het prille begin. Ik had nooit gedacht dat dit nog mogelijk was! Dank jullie wel, lieve Kim en Katrin!
- Tine

wandelcoaching met kim

★★★★★
Ik liet me door Kim begeleiden in een wandelcoaching in het bos. Het was een zeer bijzondere ervaring. Het bos zou met de antwoorden komen, en net daardoor kon ik me makkelijker overgeven ad coaching, omdat de natuur heel veilig en wijs voor me aanvoelt. Ik kwam al na enkele minuten helemaal bij m'n gevoel terecht, waar ik naar snakte. Bij louter praatsessies vind ik dat veel moeilijker bv. Kim begeleidde de wandeling, bevroeg me, gaf steun wanneer nodig en bracht samen met het bos interessante inzichten. Voor mij was deze wandelcoaching absoluut een meerwaarde, en ik durf ze zeker aanraden. Zeker voor mensen die niet zo gesteld zijn op louter gesprekken met een coach, dan is dit een zeer bijzondere ervaring.
- anoniem

Nuttige oefening

★★★★★
Ik heb de Passietest gedaan met Kim. Ik vond dat een heel nuttige oefening om een helderder beeld te krijgen van wat nu echt belangrijk is voor mij, en zo leerde ik ook weer bij over mezelf. Het resultaat van deze oefening helpt je om makkelijker en duidelijker beslissingen te kunnen nemen over grote en kleinere zaken in je leven.
- Wim

Wandelcoaching

★★★★★
Ik bevind mij op een cruciaal punt in mijn leven..Mijn passie ontdekt, zojuist een lieve man in Nederland leren kennen, maar ook gaan leven in Frankrijk roept.. Kim nam mij mee het bos in.. Mijn "oude wond" dook op, maar blijkt nagenoeg genezen..Er verschenen 2 paden die symbool staan voor de twee keuzes momenteel in mijn leven..Prachtig hoe het bos (mijn ziel?) met begeleiding van Kim mij hielp zichtbaar te maken wat ik momenteel leef en mag voelen.. Een ervaring die ik nooit eerder had gehad, maar die mij raakte tot in mijn hart! Liefs, Eugenie
- Eugenie

Verhelderend geschenk

★★★★★
De opstelling van Kim bracht voor ons duidelijkheid in een dilemma waar we al weken mee zaten. Met veel respect voor onze beleving stemde hij af op wat hij voelde in het ‘veld’ van onze vraag en deelde het met ons. Het voelde als een geschenk dat helemaal klopte!
- Aag Vernelen

Wil je zelf een beoordeling achterlaten?

Ga naar de pagina met afgelopen activiteiten en zoek de formule waar je aan deelnam. Open dit, en onderaan vind je het formulier.

Boekte je een consult of verblijf met consulten op maat? Gebruik het formulier hieronder.

Naam
Email
Review Title
Quotering
Review Content