Existo biedt een waaier van therapeutische begeleidingsvormen aan.

Deze sessies zijn grensverleggend op 2 manieren:

  • Ten eerste ben je ver van huis, even los van de dagdagelijkse sleur, waardoor de sessies dieper kunnen inwerken.
  • Ten tweede vindt een consult bij ons niet plaats in de beslotenheid van een klassieke sessiekamer. Meerdere consulten spelen zich dan ook af in en rond de tuin van Assaladou. De alomtegenwoordige natuur op Assaladou wordt vaak als werkinstrument gebruikt. Zo kunnen ook de vakantiesfeer en rust/stilte wel degelijk doordringen tot in onze consulten.

We werken in de basis vooral lichaams- en emotiegericht en putten veel uit de existentieële psychotherapie ) . Bij koppels en families werken we met Emotionally Focused Therapy en familie-opstellingen in een brede toepassing.

Hieronder vind je alvast een greep uit ons aanbod aan coachings:

Passietest


Een zinvol leven ziet er voor iedereen anders uit. Ontdek jouw persoonlijke passies, dat wat jou drijft en wat jou uniek maakt, want alleen dat kan jouw leven volop zin geven. Durf te dromen hoe je leven eruit zou zien als je je passies volop ruimte zou geven. Hoever staat jouw leven, zoals het nu is, af van deze ‘droom’? Tegelijk kijken we naar wat er binnen je dagelijkse realiteit mogelijk en haalbaar is. Dat is namelijk altijd meer dan je denkt!
In de passietest hou je je leven ondersteboven en kijk je of er nog meer inzit!
Begeleiding: Kim Wellens

Natuurcoaching

In deze bijzondere ‘close to nature’ coaching ga je op wandel met Kim, al of niet met een bepaalde (grote of kleine) levensvraag of probleem waar je tegenaan hinkt. Je zal ontdekken dat als je in de juiste mindset de natuur ingaat, de natuur jou op metaforische wijze antwoorden voorspiegelt. Kim treedt hier op als proces-facilitator. De antwoorden komen altijd uit jezelf; de natuur is je gids.
Opmerking: Je hoeft helemaal niet sportief te zijn of te barsten van de energie om deze coaching te ontvangen. Een wandelcoaching kan even goed plaatshebben binnen een straal van 10 m vanaf de bosrand ;).
Begeleiding: Kim Wellens

 

Opstellingencoaching

Zit je met één of meerdere prangende vragen? Geraak je er niet uit met je verstand, en ben je op zoek naar het meest wijze antwoord? Via een opstelling komt jouw eigen ziel/wezenskern aan het woord en word je gegidst naar het meest liefdevolle en wijze antwoord op je vraag. Ervaar de verrassende helderheid van dat andere deel van je hersenen, dat door je verstand meestal het zwijgen wordt opgelegd!

Begeleiding: Kim Wellens

 

Familie-opstelling


Soms bots je in je leven keer op keer weer op eenzelfde thema of probleem waar je maar geen helderheid in krijgt en dat je verhindert voluit te leven, het lijkt wel alsof het lot je tegen zit.
Een familieopstelling kan op een ontroerende en vaak wonderlijke manier inzicht geven in de onbewuste patronen die daar aan ten grondslag liggen en die vaak al vele jaren doorgegeven zijn van generatie op generatie. Een familieopstelling verbindt je met jouw familiesysteem, jouw voorouders en hun lot waardoor je zelf terug beweging kunt brengen in wat vast zit en zich steeds maar herhaalt in je leven.
Dit werk kan een verstrekkend effect hebben op alle deelnemers/representanten, ook wanneer je tijdens de opstelling zelf geen vraag inbrengt.
Begeleiding: Kim Wellens  (& Katrin de Neve bij grotere groep)

EFT Relatiecoaching en – counseling

Heel en versterk je relatie van binnenuit.
Kim en Katrin begeleiden jou van koppel tot koppel. Hierbij doen ze beroep op hun deskundigheid in het werken met koppels volgens de wereldwijd beproefde EFT-methode van Sue Johnson en hun jarenlange ervaring in het behandelen van relatieproblemen.
Dieper dan naar de communicatieproblemen gaan ze op zoek naar wat jullie als koppel verbindt én vervreemdt van elkaar. Ook worden jullie hechtingsstijlen onder de loep genomen, teneinde helderheid te krijgen in waar jullie de connectie verliezen, en hoe jullie die terug kunnen vinden en versterken. Ook een aanrader voor goede koppels die hun relatie willen onderhouden/verdiepen. Altijd een eye-opener!

Begeleiding:  Katrin de Neve en Kim Wellens

Relatie-opstelling

Een concreet relationeel probleem of patroon wordt opgesteld in de ruimte, met behulp van voorwerpen. De diepere wijsheid van elk van jullie + van jullie relatie komt op deze manier tot spreken.

Deze sessie kan een uitdieping en aanvulling vormen op de bovengenoemde relatiecoaching.

Begeleiding: Kim Wellens

Kruiden sessie of DIY kruidenwokshop op maat

Kruiden worden sinds mensenheugenis gebruikt om ons zowel lichamelijk als geestelijk te ondersteunen. Welke kruiden kunnen jou helpen om jouw lichamelijk en geestelijk evenwicht te herstellen en te bewaren? Aan de hand van gerichte vragen over jouw fysiek en mentaal functioneren, gaat Katrin op zoek naar de kruiden die op dit moment iets voor jou kunnen betekenen. Je krijgt recepten en tips mee om deze kruiden te integreren in je leven. Als kers op de taart krijg je een mooi zakje gepersonaliseerde kruidenthee cadeau! Of misschien wil je zelf kruiden leren verwerken tot een moedertinctuur of zalfje of  olie of ??? Vraag een gepersonaliseerde kruiden-privéles aan naargelang wat jij graag wil leren maken. In no time ga je met je zelf gecreëerde potje of flesje naar buiten!

Begeleiding: Katrin de Neve

 

Wil je al een consult vastleggen?

Ga naar het formulier om een aanvraag te doen voor een gepast moment. Je kan ook tijdens je verblijf op L’Assaladou horen welke momenten nog beschikbaar zijn.

Dit vinden mensen van onze consulten

Gemiddelde beoordeling voor onze consulten:

Therapeutische sessies in vakantiesfeer
5,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 5 out of 5 gebaseerd op 7 reviews.

Kruidenworkshop

★★★★★
Even helemaal dicht bij jezelf komen,genieten van de geuren en de kleuren van de goudsbloem, allemaal op je eigen tempo. Elke stap naar een prachtige olie wordt intens beleefd. Een echte aanrader voor lichaam en ziel.
- Nele

Passietest

★★★★★
Kim heeft samen met mij de passietest gedaan. Ik vond het heel interessant en nuttig. Het heeft voor mij veel zaken in perspectief gebracht en heeft echt geholpen met wat ik belangrijk vind. Ik was een beetje verloren en wist niet juist wat ik verder wou doen in mijn leven (studeren, werken, welke studierichting, enz.) De passietest heeft mij geholpen in die keuze. Dus nogmaals, bedankt Kim!
- Kaoutar

wandelcoaching

★★★★★
Kim laat via voorbeelden uit de natuur je ziel spreken, waardoor belangrijke aspecten van jezelf meer in je bewustzijn terecht komen. Een prachtige ervaring die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Dankjewel Kim!
- Anita

Heb je zelf al één of meer van onze consulten gevolgd? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Naam
Email
Review Title
Quotering
Review Content