Existo biedt een waaier van therapeutische begeleidingsvormen aan.

Deze sessies die we aanbieden zijn grensverleggend op meerdere manieren:

  • Ten eerste ben je tijdens een therapeutische vakantie ver van huis, even los van de dagdagelijkse sleur, waardoor de sessies dieper kunnen inwerken.
  • Ten tweede vinden de consulten tijdens zo’n vakantie bij ons niet plaats in de beslotenheid van een klassieke sessiekamer. Meerdere sessies spelen zich dan ook af in en rond de tuin van Assaladou. De alomtegenwoordige natuur op Assaladou wordt vaak als werkinstrument gebruikt. Zo kunnen ook de vakantiesfeer en rust/stilte wel degelijk doordringen tot in onze consulten.
  • De online sessies (op zichzelf of als opvolging na een vakantie) zijn grensverleggend omdat ze een vorm van thuisbegeleiding zijn. Dat is lekker comfortabel én de klachten worden aangepakt in de context waar ze zich daadwerkelijk voordoen.

We zijn zowel getraind in ervaringsgerichte life-coaching als in diepgaande counseling. Beide werkvormen kunnen, naargelang jouw vraag, worden gebruikt tijdens je verblijf of tijdens een traject van online sessies.

Therapeutisch zijn we intensief geschoold en ervaren in lichaamsgerichte counseling, emotie gefocuste therapie en existentieële counseling, die de ‘(be)ziel(ing)’, of nog de zingevingsvraag integreert in het therapeutisch proces. We zijn van mening deze 3 niveau’s tegelijk moeten aangepakt worden voor een optimaal therapeutisch resultaat!

Bij koppels en families werken we met Emotionally Focused Therapy en familie-opstellingen in een brede toepassing.

Hieronder vind je alvast een greep uit de concrete werkvormen die we zoal gebruiken bij life coaching:

Passietest


Een zinvol leven ziet er voor iedereen anders uit. Ontdek jouw persoonlijke passies, dat wat jou drijft en wat jou uniek maakt, want alleen dat kan jouw leven volop zin geven. Durf te dromen hoe je leven eruit zou zien als je je passies volop ruimte zou geven. Hoever staat jouw leven, zoals het nu is, af van deze ‘droom’? Tegelijk kijken we naar wat er binnen je dagelijkse realiteit mogelijk en haalbaar is. Dat is namelijk altijd meer dan je denkt!
In de passietest hou je je leven ondersteboven en kijk je of er nog meer inzit!
Begeleiding: Kim Wellens

Natuurcoaching

In deze bijzondere ‘close to nature’ coaching ga je op wandel met Kim, al of niet met een bepaalde (grote of kleine) levensvraag of probleem waar je tegenaan hinkt. Je zal ontdekken dat als je in de juiste mindset de natuur ingaat, de natuur jou op metaforische wijze antwoorden voorspiegelt. Kim treedt hier op als proces-facilitator. De antwoorden komen altijd uit jezelf; de natuur is je gids.
Opmerking: Je hoeft helemaal niet sportief te zijn of te barsten van de energie om deze coaching te ontvangen. Een wandelcoaching kan even goed plaatshebben binnen een straal van 10 m vanaf de bosrand ;).
Begeleiding: Kim Wellens

Opstellingencoaching

Zit je met één of meerdere prangende vragen? Geraak je er niet uit met je verstand, en ben je op zoek naar het meest wijze antwoord? Via een opstelling d.m.v voorwerpen die jezelf en belangrijke personen in je leven representeren, komt jouw eigen ziel of ‘meest wijze deel’ aan het woord en word je gegidst naar het meest liefdevolle en wijze antwoord op je vraag. Ervaar de verrassende helderheid van dat andere deel van je hersenen, dat door je verstand meestal het zwijgen wordt opgelegd!

Begeleiding: Kim Wellens

Dit vinden mensen van onze consulten

Gemiddelde beoordeling voor onze consulten:

Therapeutische sessies in warme, ontspannen sfeer
5,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 5 out of 5 gebaseerd op 7 reviews.

Kruidenworkshop

★★★★★
Even helemaal dicht bij jezelf komen,genieten van de geuren en de kleuren van de goudsbloem, allemaal op je eigen tempo. Elke stap naar een prachtige olie wordt intens beleefd. Een echte aanrader voor lichaam en ziel.
- Nele

Passietest

★★★★★
Kim heeft samen met mij de passietest gedaan. Ik vond het heel interessant en nuttig. Het heeft voor mij veel zaken in perspectief gebracht en heeft echt geholpen met wat ik belangrijk vind. Ik was een beetje verloren en wist niet juist wat ik verder wou doen in mijn leven (studeren, werken, welke studierichting, enz.) De passietest heeft mij geholpen in die keuze. Dus nogmaals, bedankt Kim!
- Kaoutar

wandelcoaching

★★★★★
Kim laat via voorbeelden uit de natuur je ziel spreken, waardoor belangrijke aspecten van jezelf meer in je bewustzijn terecht komen. Een prachtige ervaring die me dichter bij mezelf heeft gebracht. Dankjewel Kim!
- Anita

Heb je zelf al één of meer van onze consulten gevolgd? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Name
Email
Review Title
Quotering
Review Content