Katrin

IMG_1948

In 2002 voltooide ik mijn studie filosofie aan het HIW/KULeuven. De kennis en wijsheid die ik daar heb vergaard, hebben mijn zoekende ziel erg gevoed. Ettelijke colleges gingen heel diep, echt tot aan de existentiële wortels van het leven zelf. Deze diepgang kon ik echter toen nog niet aanwenden om mijn eigen leven concreet dienstbaar en zinvol te maken, noch om anderen daarbij te begeleiden.

Nochtans zou dit uiteindelijk mijn roeping zijn. Ik volgde dan ook veel keuzevakken bij ‘de buren’, de faculteit psychologie, om een psychologische basiskennis te ontwikkelen. Na mijn studie aan de universiteit had ik nood aan een praktisch georiënteerde beroepsopleiding tot het begeleiden van mensen in hun persoonlijk proces. Ik koos een 4-jarige lichaamsgerichte therapeutentraining in Nederland. Deze gaf me, naast een intense indompeling in mijn eigen proces, de tools om aan de slag te gaan met cliënten. Ik beleefde mijn leven als heel tastbaar en zinvol, zeker toen ik daarnaast ook nog eens in de psychiatrie ging werken.

Toch miste ik de existentiële diepgang waarvan ik voordien al té veel geproefd had om er niks meer mee te willen doen. De existentiële en zelfoverstijgende dimensies dienden zich als vanzelf weer aan, zowel in mijn werk bij mensen met schizofrenie als in mijn privé-praktijk. Ik besloot dan ook dat mijn volgende stap was: me verder ontwikkelen in het grensgebied tussen ziel en psyche. Daartoe volgde ik o.a. al een training Mindfulness (MBCT) bij David Dewulf.

In 2012 werd ik existentieel counseler, na de specialisatie ‘Counseling en Coaching in Existentieel Welzijn aan de KULeuven voltooid te hebben. Mijn eindstuk maakte ik over L’ Assaladou, de bijzondere plek waar onze activiteiten doorgaan.
Verder ben ik ook gepassioneerd door het begeleiden van koppels. Ook daarin zit als vanzelfsprekend een zelfoverstijgende dimensie. Ik geloof dat een liefdesrelatie de potentie heeft om een weg naar spirituele groei te zijn. Dat laatste ervaar ik ook in mijn eigen huwelijk met mijn man.

Mijn voornaamste hobby’s en interesses:

  • kruiden als leermeesters voor genezing en heling; plukken, bestuderen, verwerken
  • mensen echt ontmoeten
  • filosoferen, uitwisselen en schrijven over het leven, de liefde en alle andere essentiële dingen
  • muziek ervaren en ontdekken
  • ecologisch en zelfvoorzienend leven

Mijn opleidingen en titels:

Lees verder over Kim