Laden Workshopvakanties

« Alle Workshopvakanties

  • Dit event is voorbij.

Schilderachtige Vakantieretreat in Magisch Katharenland

25 augustus 2019 @ 19:30 - 30 augustus 2019 @ 19:30

5 daagse retreat ‘Intuïtief schilderen’ op een inspirerende vakantieplek in Zuid-Frankrijk

Intuïtief schilderen, hoe gaat dat?

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen om los te komen van het denkproces, rust te vinden in je hoofd en ritmisch en speels in een flow te komen om zo contact te maken met je eigen creativiteit.


Je krijgt de basisprincipes en tips aangereikt om jou te helpen in je zoektocht naar je eigen creativiteit en maakt kennis met de verschillende materialen. Aanvullend worden meditatie, yoga en creatief stem- en lichaamswerk gebruikt om onze creativiteit los te maken en voluit te laten stromen. We werken voornamelijk met acrylverf. Als aanvulling kunnen er ook nog andere materialen gebruikt worden, zoals ecoline, pastelkrijt, kleurpotloden.

Het gaat niet om een schilderles maar een intuïtief gebeuren. De basisprincipes die worden aangereikt dienen enkel als ondersteuning om de creatieve stroom op gang te brengen. Er is geen ervaring in het kunstzinnige vereist!

Intuïtief schilderen is een vorm van schilderen om los te komen van het denkproces, rust te vinden in je hoofd en ritmisch en speels in een flow te komen om zo contact te maken met je eigen creativiteit. Tijdens het schilderen geldt: ‘alles mag niets moet’. Je hoeft dan ook geen talentvolle schilder te zijn.

Wanneer is een intuïtief schilderij geslaagd?
Als je je tijdens het schilderen bewust bent geworden van jouw gedachten, emoties, oordelen ….

Wat ervaar je tijdens het schilderen?
In een woord: jezelf. Je eigen gevoelens, zoals: ongeduld, verwachtingen, het niet kunnen los laten, bang om fouten te maken enzovoorts. Maar ook je eigen kracht, levenslust, creatiedrang zoals je hem nog niet eerder hebt beleefd.

Is intuïtief schilderen wel iets voor mij?
Ja, zeker als je jezelf verder ‘creatief’ wilt ontwikkelen, hierin wilt experimenteren en ervaringen delen. Nogmaals, je hoeft niet (mooi) te kunnen schilderen!

We schilderen deels buiten, in het schilderachtige landschap van vakantiedomein L’ Assaladou, waar er plekken in overvloed zijn om het creatieve proces te ondersteunen.

Over L’ Assaladou

Deze vakantieworkshop gaat door in L’assaladou  Bezielende Vakanties, een inspirerende vakantieplek in volle Zuid-Franse natuur.

L’Assaladou is het retreat- en vakantiedomein van de Belgische non-profit vereniging Existo, waar jouw inspiratie en bezieling volop tot leven kunnen komen. De erfenis van de katharen, de charme van het zonnige Zuid-Frankrijk en de mooie natuur van de Pyreneeën met haar unieke vergezichten dragen hier zeker toe bij.

Maar je vakantie krijgt er vooral een meerwaarde, omdat de diepere betekenis van vakantie er wordt belichaamd. Dieper dan lichamelijk genot en sensationele recreatie, zijn hun vakanties gericht op zingeving, bezieling, ‘mental wellness’ en duurzame natuurbeleving. Als bezoeker krijg je zo nieuwe inspiratie en kracht voor je dagdagelijkse leven. Lees hier meer over de plek Assaladou.

We schilderen in een zaal en bij goed weer, wat ongetwijfeld het geval gaat zijn, hebben we ook toegang tot de buitenruimtes op het domein.

Praktisch

Prijs en verblijf

-Prijs workshop: € 325
Inbegrepen: alle materialen( verf, penselen, spatels, structuurmaterialen, pastelkrijt, oliepastels,enz…..),  thee, koffie en water tijdens de workshop

Niet inbegrepen: verblijf, maaltijden en reiskosten

Je verblijf is zelf te kiezen en te boeken.
Er is een groot aanbod aan mogelijkheden om je verblijf naar eigen comfort, naar eigen budget en  naar je eigen voorkeuren te bepalen. Vakantiehuisjes, chalets ( die je met een paar medecursisten eventueel kunt delen), tenten, twee persoonskamers, enz…… of breng je eigen favoriete onderdak mee.

Je verblijf kan ook verlengd worden (warm aanbevolen!) voor en/of na de workshop.

Wat de reis betreft, vind je hier heel duidelijke info.

Voor de maaltijden kan je:

zelf koken in je huurunit,  gezamenlijk koken in de buitenkeuken (ter plekke af te spreken), een van de vele restaurantjes in de buurt bezoeken ( er is een pendeldienst met vrije bijdrage). Supermarkten en biowinkels zijn  overvloedig aanwezig in de buurt van Assaladou.

Dagschema

Zondagavond ontvangst om 19.30u met een glaasje cava  + info over de cursusweek. De workshop gaat door van maandag 3 tot en met vrijdag

Hoe ziet een dag eruit?

9.30 u meditatie en/of creatief stem en lichaamswerk– 10 u tot 13 schilderen– lunch– na de lunch (op eigen vakantietempo ) vrij schilderen of andere activiteit (zelf in te vullen).

Mee te brengen

schilderdoeken– vodden– schort– eigen materialen waar je graag mee werkt

Inschrijven

Je bent ingeschreven als:

-je een mail stuurt  naar info@joseschuurmans.art
-je een voorschot stort van  € 120 met vermelding: workshop Frankrijk en je naam op rek nr 95 1030 4836 3258

op vrijdagmiddag en avond sluiten we deze schilderachtige vakantieweek af met ……… Surprise!!!!!!

Over José

José Schuurmans (januari 1958) is kunstenares in het schilderen, maar ook in het leven zelf..

Ze is coach in Intuïtief schilderen, Creatief stem- en lichaamswerk, Kunstzinnig dynamisch coach & Teacher in de Vedic Art.

Ze ervaart dat vrijheid in het gebruik van kleuren , het creëren van een samenspel van vlakken en vormen de weg is die ze met heel haar hart wil gaan.

De afgelopen jaren werd Jose geconfronteerd met de kwetsbaarheid van haar eigen lichaam. Terwijl het altijd haar instelling was om met veel energie en toewijding te werken, moest zij door ziekte een pas op de plaats maken en zelfs haar eigen bedrijf verkopen.

Deze tijd van ziekte en kwetsbaarheid heeft José dichterbij de stilte en de zeggingskracht van creativiteit en kleuren gebracht.

Al schilderend ontstaan vormen, kleuren ontmoeten elkaar. Deze vormen en kleuren hebben altijd een link met de eigenheid die José ook in ieder ander mens ziet en wil ontmoeten.

José wil deze passie voor schilderen graag delen, zij geniet ervan om andere mensen te laten kennismaken met hun eigen creativiteit. Het zien ontstaan van een beweging vanuit de creativiteit die, waar zij diep van overtuigd is in ieder mens een eigen plek heeft, maakt haar blij.

José heeft doorheen de jaren een unieke formule ontwikkeld waarin ze mensen via een eenvoudige weg kan begeleiden naar hun eigen kunstenaarsschap.

Accommodatie reserveren

Hieronder zie je wat er nog beschikbaar is op L’Assaladou tijdens deze workshop.

Open in een nieuw venster

Beoordelingen

Dit vonden andere deelnemers aan “Intuïtief schilderen” ervan
Gemiddelde beoordeling voor deze workshopvakantie:

Schilderachtige Vakantieretreat in Magisch Katharenland
0,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 0 out of 5 gebaseerd op 0 reviews.

Ben je een deelnemer aan één van de vorige workshopvakanties? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Name
Email
Review Title
Quotering
Review Content

Delen met vrienden

 

Gegevens

Begin:
25 augustus 2019 @ 19:30
Einde:
30 augustus 2019 @ 19:30

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *