Ga voor de aantrekkelijke combinatie van een vakantie + een workshop, kortweg een retreat.

Deze 2-in-1-formule maakt zowel het vakantie- als het workshopaspect uniek. Terwijl de workshop je vakantie optilt tot een onvergetelijke leerervaring, brengt het vakantiegevoel ontspanning en ongedwongenheid in de workshop. In een vakantie is er ook alle tijd en ruimte om wat je geleerd hebt te laten bezinken, meer dan in het gewone leven.

Dat is dan ook de meerwaarde van een retreat tegenover een gewone vakantie.

Ga hier naar de agendapagina

Hoe ziet een retreat eruit?

De enige vaste structuur bij alle workshops zijn de sessie ‘s ochtends, tussen 10-13u.

Het hangt van de intensiteit van de gekozen workshop af of het programma nog doorloopt in de namiddagen en/of avonden .

Op je vrije momenten kan je je vakantie naar believen invullen met jouw favoriete activiteiten. Zowel op het domein L’ Assaladou als in de omgeving zijn er talloze mogelijkheden om vakantie te vieren.

Wat met maaltijden en verblijf?

Maaltijden of verblijf zitten nooit in de prijzen van de workshops inbegrepen.

Sommige organisatoren/begeleiders kiezen ervoor om maaltijden te organiseren op Assaladou en brengen hun kok mee.

Velen vallen terug op het self catering concept dat typerend is voor Assaladou.

Al onze accommodaties hebben immers een uitgeruste eigen keuken, zodat je je eigen potje kan koken. Je kan als groep ook samen koken in één van de gemeenschappelijke buitenkeukens.

Je kan ook gezellig op restaurant gaan in Quillan (8 km) of Puivert (7 km). Er is een brede waaier aan keuzes voor alle budgetten.

L’ Assaladou heeft elke ochtend een broodservice. We geven dagelijks jouw bestelling door aan onze warme bakker.

Verblijf valt rechtstreeks te boeken bij Assaladou/Existo en dus niet bij de organisator of begeleider van de workshop!

Accommodatie reserveren en inschrijven voor workshops

Je kiest zelf de accommodatie van waaruit je jouw workshopvakantie wilt beleven. We hebben een camping en verschillende huisjes, glamping lodges, kamers en caravans ter beschikking.

Inschrijvingen voor de workshopvakanties gebeuren tegelijk met het boeken van de accommodatie. Je neemt eerst contact op met de docent/begeleider in kwestie om te kijken of er nog plek is in desbetreffende workshop. Daarna kan je je plaats reserveren onderaan de activiteiten pagina op deze site, waar je meteen ziet welke accommodatie/campingpercelen nog beschikbaar zijn tijdens de workshop in kwestie. Meer info over de accommodatie vind je op assaladou.org.

Boek zo snel mogelijk, om kans te maken op een plek in de workshop én op L’Assaladou.

[otw_is sidebar=otw-sidebar-1]

Dit vonden vorige deelnemers van de workshopvakanties

Gemiddelde waardering door deelnemers aan onze workshopvakanties:

workshop
4,8 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 4.8 out of 5 gebaseerd op 8 reviews.

Een kostbaar geschenk aan mezelf

★★★★★
Aan al diegenen die dichter willen komen bij hun prachtige zelf! Vorige zomer heb ik meegedaan met de eerste week intuïtief schilderen in Assaladou. En dit wel onder de deskundige begeleiding van Josée. Wat een prachtige ervaring! Het was heerlijk zonnig en warm... Elke morgen lachte de dag ons tegemoet... Elke dag daalden we af in onszelf... Het was een hele reis... Wonderlijk wat ik allemaal tegenkwam.. Ik heb een prachtige …. krachtige transformatie mogen beleven... Diep verstopte woede en boosheid kwamen met veel kracht en emotie op het doek...donkere kleuren.... WOW! Toch effe heftig! En het mocht en het kon...en er was ruimte voor... en de serene stille natuur droeg het en was er de stille getuige van...en absorbeerde die energie...de donkerte vervaagde en werd overvloedig weggewassen met zuiverend water...ik voelde me lichter worden en toen verscheen het mooie lichte blauw en wit op het doek … ik werd opgetild en gedragen... er veranderde iets in mijn fundament ...het was sterker en lichter geworden... en het is er nog steeds... Dit is maar een fragment uit de hele week.. Ik heb er toffe warme mensen ontmoet...heel veeeeeel gelachen maar ook gehuild, veeeeeel gebabbeld en dat doen we nu nog steeds :). En altijd zijn Kim en Katrin in de buurt om op terug te vallen!
- Els Bertiau

stemworkshop + vakantie van topklasse

★★★★★
Stemmiger kan een vakantie niet zijn, ik ben dankbaar voor deze geweldige ervaring. Sarah is een top vocal coach! Warm aanbevolen!
- Heijdi

Kruidenworkshop

★★★★★
Even helemaal dicht bij jezelf komen,genieten van de geuren en de kleuren van de goudsbloem, allemaal op je eigen tempo. Elke stap naar een prachtige olie wordt intens beleefd. Een echte aanrader voor lichaam en ziel.
- Nele

gezinsweek 2014 en 2015

★★★★★
Een innovatief vakantie concept van onschatbare waarde. Dit gaat zoveel verder en dieper dan een gewone gezinsvakantie. In de voormiddag versterk je onder deskundige begeleiding, op een speelse manier de band met je gezin. In de namiddag krijg je tijd om erop uit te trekken of lekker van het zwembad te genieten. Bijleren en vooral veel genieten op een toplocatie in Zuid-Frankrijk!
- Heidi

Gezinsverbindende vakantie 2016

★★★★★
Gezinsverbindende vakantie... Van de 5 V's verbondenheid,verrijking, voeling, vrijheid, vertrouwen naar de 5 G's... gebeurtenis, gedachten, gevoel, gedrag, gevolg.Een intense, verrijkende en zelfs magische vakantie... Dank aan Katrin en Kim, Mieke,Lut en Johan
- Hilde

Gezinsverbindende vakantie

★★★★☆
De omschrijving over deze week op de website is niet overdreven. Meer zelfs, wanneer je er als ouder en gezin volledig wil voor gaan, kom je er bewuster, comunicatiever, meer verbonden uit. Deze ervaring aan onze kinderen aanbieden is van onschatbare waarde...
- delphine

Schrijfweek

★★★★★
De schrijfweek was voor mij een combinatie van fijne mensen, een supermooie en inspirerende omgeving en leuke, boeiende schrijfopdrachten, die mij alleen maar meer zin hebben gegeven om te schrijven. Kortom: deze schrijfweek is de moeite waard en aan te raden voor iedereen die benieuwd is naar het schrijven van (fictie)teksten en de kneepjes van het schrijfvak onder de knie wil krijgen.
- Leen

schrijfcursus met Aag Vernelen 2015

★★★★★
Deze schrijfweek met de naam 'je eigen leven als verhalenschatkamer' had werkelijk alles wat ik me van een schrijfcursus had voorgesteld, en nog zoveel meer! Een ware schatkamer voor mij. Aag Vernelen is een docente van top-niveau.
- Katrin

Ben je een deelnemer die zelf een beoordeling wil achterlaten?

Ga naar de afgelopen activiteiten en zoek de workshopvakantie waar je aan deelnam. Onderaan die pagina vind je het formulier.