Praktische vragen

De 5 meest gestelde vragen over vrijwilligerswerk op L’Assaladou

Hou er a.u.b. rekening mee dat wat volgt slechts een leidraad is waarvan kan worden afgeweken indien daar goede redenen voor zijn. De huisstijl van L’ Assaladou is er dan ook één van menselijkheid, warmte en gulheid in de beide richtingen, tussen ons als coördinatoren (permanente vrijwilligers!) en de andere (tijdelijke) vrijwilligers.

1) Hoeveel uren moet ik werken en welke kosten dek ik hiermee precies?”

2) Welke kosten heb ik wel en niet als vrijwilliger?”

3)

4) Mag ik als vrijwilliger schuiven met mijn uren, zodat ik ook eens een dag vrijaf kan nemen om vakantie te vieren?”

Natuurlijk! Overleg dat wel even op voorhand met ons, zodat we jouw afwezigheid voor die dag kunnen opvangen door een goede herverdeling van de taken.

 

Nogmaals: deze leidraad is niet meer of minder dan … een leidraad! Een basis om op terug te vallen, niet iets dat rigide gevolgd wordt.

In de realiteit zijn we mensen onderling die in een liefdevol en vriendelijk klimaat met elkaar samenwerken. Dat wil zeggen dat we er op vertrouwen dat geven en ontvangen tussen jou en L’Assaladou vanzelf wel in balans komt, zelfs al doe je minder uren dan hierboven beschreven. Misschien ben je wel bovengemiddeld snel of heb je een bovengemiddelde expertise in een bepaald gebied waardoor jouw ‘schuld’ sneller is afgelost. Ook het omgekeerde kan gelden. Wij geloven sterk in het goede en rechtvaardige in elke mens en rekenen erop dat je er zelf mee over waakt dat ook voor jou de balans tussen werk en wat je terugkrijgt klopt!

Vacatures

Aanmeldformulier