Praktische vragen

De 5 meest gestelde vragen over vrijwilligerswerk op L’Assaladou

Hou er a.u.b. rekening mee dat wat volgt slechts een leidraad is waarvan kan worden afgeweken indien daar goede redenen voor zijn. De huisstijl van L’ Assaladou is er dan ook één van menselijkheid, warmte en gulheid in de beide richtingen, tussen ons als coördinatoren (permanente vrijwilligers!) en de andere (tijdelijke) vrijwilligers.

[learn_more caption=”1) Hoeveel uren moet ik werken en welke kosten dek ik hiermee precies?”]

Dé hamvraag 😉

Dit hangt af van de periode waarin je wenst te komen én de accommodatie die je verkiest.

Houd er rekening mee dat een normale bijdrage in het huishouden (tafel helpen afruimen, bijdragen in afwas, net houden van de gemeenschappelijke leefruimtes) niet in de vereiste werkuren inbegrepen zit.

In de zomer, dé prime time van L’ Assaladou, is de leidraad van 30 u/week te werken. Daarvoor krijg je dan logement in een Canadese tent of uitzonderlijk in een caravan. Ook je gezonde dagelijkse kost is daarmee gedekt. Als je een kamer wilt in plaats van een Canadese tent, betaal je gewoon het verschil bij OF je werkt als een paard en doet rond de 45 u/week vrijwilligerswerk.

In het middenseizoen (lente en nazomer) doen we het allemaal ietsje rustiger aan en volstaan 25u/week in ruil voor kost en inwoon in een Canadese tent. Wil je in deze periode een kamer bewonen, dan drijf je je werkritme op tot 40u/week, of je betaalt het verschil bij.

In het laagseizoen zijn er geen tenten ;), en mag je tegen 35 u/week een kamer in de gîte bewonen. [/learn_more]

[learn_more caption=”2) Wat zit er nu precies wel en niet inbegrepen in mijn kost en inwoon als vrijwilliger?”]

Onze vereniging dekt alle kost en inwoon volgens de voorwaarden hierboven beschreven.

De ‘kost’ bevat gezonde en duurzame basisvoeding (zoveel mogelijk ecologisch en van lokale markten).

Ontbijt, lunch en avondmaal + basisdranken (thee, koffie, water, melk of melkvervangers) en vieruurtje zijn allen inbegrepen.

Hou er rekening mee dat het bereiden en organiseren van de maaltijden NIET tot onze standaard dienstverlening naar de vrijwilliger hoort. Vrijwilligers bereiden, al dan niet in groepsverband of afgesproken beurtrol, zelf hun kostje in de gastenkeuken. Onze vereniging dekt alle ingrediënten die daarvoor nodig zijn. In tijden van rustigere bezetting van het domein, is er dan ook geen kookploeg of vaste kok en is het eten zelforganiserend.

In de zomer worden er echter, tijdens en rondom workshops, dikwijls WEL maaltijden centraal georganiseerd én wordt er op grotere schaal gekookt voor deelnemers, gasten en vrijwilligers. Als je in zulke periode vrijwilligerswerk doet, kan je dus wel rekenen op bereide maaltijden die door de keukenploeg verzorgd worden.

Wat we NIET dekken is verzorgingsprodukten/hygiëne artikelen en comfortsvoeding. Hierbij kun je denken aan snoep, chips, frisdranken, bier, wijn en andere alcoholische dranken, Broodbeleg als Nutella, Lotus Speculaaspasta etc….dat kunnen we gewoon niet over ons hart krijgen om aan te bieden aan onze vrijwilligers ? omdat ons huis transvetten en overtollige suikerprodukten mijdt. [/learn_more]

[learn_more caption=”3) Mag ik mijn kinderen meebrengen? Wat kost me dit extra?”]

In de zomer mag je (altijd in overleg) als vrijwilliger je kinderen meebrengen. Voorwaarde is dat je dan ook een oppas meebrengt, zoadat je kind geen beletsel vormt voor je vrijwilligerswerk. Breng vb. één van de grootouders mee, of een ander familielid ! (een succesformule!)
Kinderen mogen aanschuiven aan de tafel van de vrijwilligers tegen een kleine vergoeding.

Aan 10 € per dag hebben de -12 jarigen hun dagelijks kostje samen met jou (ontbijt + lunch + 4-uurtje + avondmaal)! Voor de+12 jarigen is dat 15 €.

Als jullie in een Canadese tent slapen in de zomer, betaal je voor je kind onder de 12 j. 18 €/week bij en voor een puber/adolescent is dat 30 €. In het middenseizoen is het 12 € voor een kind van onder de 12 j en 24 € indien + 12 j.

Als je een kamer bewoont is de berekening anders en moet je niks opleggen, zolang je kinderen mee in je kamer passen. Ook hier geldt weer als alternatief dat je extra uren werkt in plaats van extra te betalen![/learn_more]

[learn_more caption=”4) Mag ik als vrijwilliger schuiven met mijn uren, zodat ik ook eens een dag vrijaf kan nemen om vakantie te vieren?”]

Natuurlijk! Overleg dat wel even op voorhand met ons, zodat we jouw afwezigheid voor die dag kunnen opvangen door een goede herverdeling van de taken.[/learn_more]

[learn_more caption=”5) Mag ik mengen tussen de reisformules van vrijwilliger en deelnemer van een workshop?”]

Dit is mogelijk in overleg, naargelang het soort workshop en wat op dat moment praktisch haalbaar is voor ons team. Je kan vb. samen met ons een formule afspreken dat je een deel van een workshop betaalt, maar het resterende bedrag inlost door een welbepaald aantal uren vrijwilligerswerk te doen om vermindering te krijgen.

Houd er rekening mee dat het vrijwilligerswerk dient te gebeuren buiten de termijn van de workshop, en dat voor minstens 25 (in de lente/herfst) of 30 u (in de zomer). Die werkuren kunnen afgelost worden in de periode ervoor of erna, of op een heel ander moment.

 

 

Nogmaals: deze leidraad is niet meer of minder dan … een leidraad! Een basis om op terug te vallen, niet iets dat rigide gevolgd wordt.

In de realiteit zijn we mensen onderling die in een liefdevol en vriendelijk klimaat met elkaar samenwerken. Dat wil zeggen dat we er op vertrouwen dat geven en ontvangen tussen jou en L’Assaladou vanzelf wel in balans komt, zelfs al doe je minder uren dan hierboven beschreven. Misschien ben je wel bovengemiddeld snel of heb je een bovengemiddelde expertise in een bepaald gebied waardoor jouw ‘schuld’ sneller is afgelost. Ook het omgekeerde kan gelden. Wij geloven sterk in het goede en rechtvaardige in elke mens ? en rekenen erop dat je er zelf mee over waakt dat ook voor jou de balans tussen werk en wat je terugkrijgt klopt!

Bovenal verwelkomen we jou graag als vrijwilliger in ons team en hopen we de geestelijke én lichamelijke weldaad van het werken op L’ Assaladou met jou te mogen delen![/learn_more]

Vacatures

Aanmeldformulier