Existo is een Belgische non-profit Vereniging  (VZW) die levensbezieling wil bevorderen en voeden.

Hoe doen we dat concreet?

Door het huisvesten en aanbieden van inspirerende ‘vakanties’ en ‘retraites’, waarin alles draait om de zoektocht naar die aspecten die iemands leven (terug) volop zin geven. Het feit van even los te komen uit de dagelijkse leefomgeving en voor meerdere dagen van huis te zijn, vormen daarbij een essentieel onderdeel.

Assaladou & Existo

Op het domein l’Assaladou in het Zuid-Franse katharenland bouwen we dag in dag uit aan een plek die bezielend is voor haar bezoekers.  Een plek waar mensen kunnen komen herbronnen.

Assaladou huisvest sinds 2011 de activiteiten van Existo en heeft al allerlei mensen en doelgroepen mogen ontvangen: kinderen en jongeren in moeilijkheden, alleenstaande ouders, gezinnen met kinderen en koppels. Existo is onlosmakelijk verbonden met het vakantiedomein L’Assaladou, waar we allerlei vakanties ter bevordering van het existentieel welzijn aanbieden.

Concreet is Existo’s aanbod op L’ Assaladou 5-voudig

1) Meerdaagse herbronnende workshopvakanties

2) Vakanties met  individuele counseling en coaching op maat (begeleiding bij levensvragen, nazorg en preventie bij depressie en burnout,…)

3) Inspiratievakanties, waarin je à la carte gratis mini-proefsessies kan boeken uit ons aanbod aan consulten

4) Persoons- en talentgerichte werkvakanties, met oog voor het algemeen én het existentieel welzijn van de vrijwilliger

5) Contemplatieve retraite of sabbatical waarin men even een time out neemt van het gewone leven en tot verstilling komt in een natuurlijke omgeving die daartoe uitnodigt

6) Verschillende types consulten of coaching-/counselingsessies waarin je individueel of als koppel je leven kan verdiepen tijdens een vakantie