Laden Workshopvakanties

« Alle Workshopvakanties

 • Dit event is voorbij.

Hernieuw je relatie, op vakantie in Zuid-Frankrijk

23 september 2018 @ 20:00 - 28 september 2018 @ 13:00

5-Daagse Relatie Retreat

 • Wil je jezelf, je relatie en je kinderen een kostbaar cadeau geven?
 • Wil je je goede relatie in ere houden en de nog ongekende mogelijkheden van connectie met je partner (her)ontdekken?
 • Is je relatie wat vastgelopen? Zitten jullie als koppel niet meer (helemaal) op het goede spoor?
 •  Staat jullie romantiek onder vuur? Is de liefde, passie en/of seksualiteit ondergesneeuwd geraakt?
 • Hebben jullie steeds wederkerende conflicten en moeilijkheden met communicatie, waardoor jullie vervreemd raken van elkaar? Praten jullie langs elkaar heen of voel je je niet echt begrepen door je partner?
 •  Wil je leren hoe conflicten, spanningen en misverstanden jullie als koppel net dichter bij elkaar kunnen brengen? Het zijn nl. ‘nuttige groeikansen’ tot meer verbondenheid!
 • Verlang je ernaar om tijd en ruimte te maken om stil te staan bij jullie relatie?
 • Is dat moeilijk geworden, door drukke levens, drukke jobs, de zorg voor kinderen, …?
 • Wil  je ontdekken hoe je op lange termijn je relatie warmer kan maken en centraler kan te stellen in je leven?
 • Snak je ernaar de verbondenheid en vanzelfsprekende liefde/passie van in het begin terug te voelen? (Jaja, dat is mogelijk!)

Kortom: wil je je relatie verdiepen/een boost geven maar voel je niet veel voor relatie therapie? Dan is deze unieke relatie-retreat je kans!

Waarom een relatie retreat?

Misschien denk je wel dat het normaal is dat liefde en passie met de jaren vervagen of zelfs verdwijnen, en neem je genoegen met een slechte of hooguit middelmatige relatie? Niets is minder waar. Wetenschappelijk onderzoek zegt dat een optimale partnerrelatie voor het zoogdier ‘mens’ van vitaal belang is voor de lichamelijke gezondheid en het psychisch welzijn. We zijn als mens gemaakt om een diepe connectie te beleven met onze meest dierbaren. Als dat niet het geval is, worden we ongelukkig en ongezond. Dankzij recente wetenschap rond volwassen hechting weten we eindelijk hoe we koppels zo’n optimale liefdesband terug kunnen helpen ervaren en onderhouden. Dit is voor het eerst in de geschiedenis van de relatietherapie, die voorheen in het duister tastte over het fenomeen ‘liefde’ en wetenschappelijke grond miste rond de natuur van volwassen liefdesrelaties.

Hoe dan ook, elke relatie, zonder uitzondering, vraagt van tijd tot tijd wat ‘onderhoud’ om levendig en fris te blijven!

De 5-daagste relatie retreat ‘Hernieuw je relatie op vakantie in Zuid-Frankrijk’, is dé ideale manier om je relatie een boost te geven en te hernieuwen.

 EFCT

Onze relatie retreats zijn voornamelijk gebaseerd op het gedachtengoed van EFCT,  Emotionally Focused Couples Therapy. EFCT werd ontwikkeld door Prof. Sue Johnson, auteur van het populaire boek ‘Houd Me Vast’. Het is de eerste en enige methode die garant staat voor een blijvende heling en versterking van (geschonden) relaties. Het model biedt een revolutionaire nieuwe blik op romantische liefde, en integreert de allernieuwste wetenschap rond volwassen hechting in een therapeutisch model, dat intussen wereldwijd bewezen effectief blijkt!

Verder putten we uit het existentiële en het lichaamsgerichte gedachtengoed.

Hoe ziet onze relatie retreat in Zuid-Frankrijk eruit?

De  relatie retreat is een unieke combinatie van ‘vakantie vieren’ en ‘werken aan je relatie’. Ze dient om samen te ontspannen en even afstand te nemen van het gewone alledaagse leven. Zo kunnen jullie weer genieten van jullie hernieuwde liefde voor elkaar.

Van maandag 9/7 tot en met vrijdag 13/7 ,  gaan we elke dag van 10-13u aan de slag met de grondbeginselen van EFCT.

We wisselen af tussen verschillende werkvormen: theorie, demonstratie, rollenspel, groepsgesprek, oefeningen per paar enz.

Buiten het retreat programma is er volop tijd en ruimte om samen te ontspannen: cocoonen op het domein,  leuke uitstapjes maken, wandelen in en rond de Pyreneeën. Er zijn mogelijkheden in overvloed: aan jullie de keus!

Je kan ook relatiesessies boeken in de namiddagen (facultatief).

Als je als koppel letterlijk en figuurlijk afstand neemt van de moeilijkheden waarin je verstrikt zit, ontdek je dat je op een andere manier met elkaar kunt omgaan. De meerdaagse onderdompeling in een verfrissend mooie vakantie-omgeving biedt kansen die je thuis niet hebt: je ziet plots wat er misloopt of voor verbetering vatbaar is en krijgt unieke oefenkansen om eraan te werken. Deze verworvenheden neem je dan weer mee naar huis.

Opgelet! De relatie retreat is geen relatietherapie in groep, maar in de eerste plaats een training om zelf aan de slag te gaan met je relatie. Wel is het zo dat je als koppel veel zult bijleren van andere koppels.

Voor EFCT relatietherapie op maat, kan je terecht in ons relatie therapie traject.

ER IS EEN PARALLEL PROGRAMMA VOOR DE KIDS VOORZIEN, dus de aanwezigheid van jullie kroost hoeft je niet tegen te houden, integendeel!

Begeleiding

Katrin en haar man Kim zijn een getrouwd stel, beiden lichaamsgeoriënteerde therapeuten die getraind zijn in EFCT-relatietherapie. Kim is daarnaast gespecialiseerd in het systemisch gedachtengoed (familie-opstellingen), waarbij hij bijzonder oog heeft voor de universele mechanismen die in relaties en families spelen. Katrin is als existentieel counseler gefocust op hoe een relatie volop zin/betekenis kan geven aan een mensenleven en hoe een uitgeholde relatie beide partners tot op een existentieel niveau kan verwonden.

Samen verzorgen ze sessies relatietherapie en meerdaagse relatie retreats.

Wat haal je uit de retreat?

 • een onbetaalbaar cadeau aan jezelf, je relatie én aan je kinderen.
 • een frisse nieuwe kijk op jullie relatie, op jezelf en op je partner
 • een vernieuwde, diepgaande(re) emotionele verbinding
 • weer volop kunnen genieten en voelen van jullie liefde
 • de know how om jullie conflicten en destructieve patronen om te buigen naar momenten van intense verbinding
 • een nieuwe doeltreffende manier van communiceren, zowel over emotionele als praktische issues

 

Hoeveel?

Bijdrage: 260 euro per persoon (x 2)

Extra Early Bird korting tot 15 april ’18: 240 euro per persoon

Early Bird korting tot 15 mei ’18: 250 euro per persoon

Deze bedragen zijn exclusief verblijf, maaltijden en reiskosten. Je kiest een verblijf naar eigen keuze op vakantiedomein Assaladou. (zie onderaan)

Meer info & inschrijven

Voor meer info over de workshop, de accommodatie, het vakantiedomein L’Assaladou, stuur een email naar info@existo.org, vul het contactformulier in, of bel 00 33 6 42 42 35 82 (FR).

[tabs slidertype=”top tabs”] [tabcontainer] [tabtext]Accommodatie reserveren[/tabtext] [tabtext]Beoordelingen[/tabtext] [tabtext]Delen met vrienden[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Hieronder zie je wat er nog beschikbaar is op L’Assaladou tijdens deze workshop.

Open in een nieuw venster[/tab] [tab]

Dit vinden andere deelnemers aan “Intuïtief schilderen” ervan
Gemiddelde beoordeling voor deze workshopvakantie:

Hernieuw je relatie, op vakantie in Zuid-Frankrijk
5,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 5 out of 5 gebaseerd op 2 reviews.

een echte boost voor ons huwelijk

★★★★★
Ik deed in het verleden met mijn vrouw meermaals relatietherapie om de relatie goed te houden temidden van ons drukke gezin met 5 kinderen. Dit gaf geen resultaat op langere termijn. De aanpak van Kim en Katrin is echter helemaal anders en erg doeltreffend. Het voelt alsof ik opnieuw getrouwd ben met mijn vrouw. Deze ervaring is onbetaalbaar. Als je uit elkaar groeit kun je altijd weer naar elkaar toegroeien en je relatie in eigen hand nemen. Heel hoopgevend is dat. EFCT, gegeven door Kim en Katrin: een echte aanrader!
- Frank, arbeider,papa en opa van 5, 32 jaar getrouwd

na 32 jaar thuiskomen bij elkaar

★★★★★
We deden de relatie retreat (training) en volgden aanvullend een traject van relatie- sessies op Assaladou. Blijkbaar had ik 32 jaar lang onbewust de deur dichtgehouden voor échte diepgaande verbinding met mijn man. Nu, dankzij de EFCT-begeleiding van Kim en Katrin, is eindelijk de deur weer open en het licht weer aan! We kunnen elkaar weer zien en ontmoeten in onze kwetsbaarheid, naakt en puur, zonder muur ertussen. We zijn weer veilig en heilig verbonden, tot in het diepst van onze ziel. Wat ik nu voel is zelfs sterker dan de prille liefde van het begin van onze relatie. Ik wist niet dat dit mogelijk was! Ben oneindig dankbaar, dank aan Kim en Katrin
- Bea, mama en oma van 5, 32 jaar getrouwd

Dit vonden vorige deelnemers ervan

Gemiddelde beoordeling voor deze vakantie:

Hernieuw je relatie, op vakantie in Zuid-Frankrijk
5,0 rating based on 12.345 ratings
Quotering: 5 out of 5 gebaseerd op 2 reviews.

een echte boost voor ons huwelijk

★★★★★
Ik deed in het verleden met mijn vrouw meermaals relatietherapie om de relatie goed te houden temidden van ons drukke gezin met 5 kinderen. Dit gaf geen resultaat op langere termijn. De aanpak van Kim en Katrin is echter helemaal anders en erg doeltreffend. Het voelt alsof ik opnieuw getrouwd ben met mijn vrouw. Deze ervaring is onbetaalbaar. Als je uit elkaar groeit kun je altijd weer naar elkaar toegroeien en je relatie in eigen hand nemen. Heel hoopgevend is dat. EFCT, gegeven door Kim en Katrin: een echte aanrader!
- Frank, arbeider,papa en opa van 5, 32 jaar getrouwd

na 32 jaar thuiskomen bij elkaar

★★★★★
We deden de relatie retreat (training) en volgden aanvullend een traject van relatie- sessies op Assaladou. Blijkbaar had ik 32 jaar lang onbewust de deur dichtgehouden voor échte diepgaande verbinding met mijn man. Nu, dankzij de EFCT-begeleiding van Kim en Katrin, is eindelijk de deur weer open en het licht weer aan! We kunnen elkaar weer zien en ontmoeten in onze kwetsbaarheid, naakt en puur, zonder muur ertussen. We zijn weer veilig en heilig verbonden, tot in het diepst van onze ziel. Wat ik nu voel is zelfs sterker dan de prille liefde van het begin van onze relatie. Ik wist niet dat dit mogelijk was! Ben oneindig dankbaar, dank aan Kim en Katrin
- Bea, mama en oma van 5, 32 jaar getrouwd

Ben je een deelnemer aan één van de vorige vakanties voor koppels? Laat hieronder je mening achter. Zo help je anderen te beslissen of dit iets voor hen is.

Name
Email
Review Title
Quotering
Review Content

[/tab] [tab][otw_is sidebar=otw-sidebar-1][/tab] [/tabcontent] [/tabs]

 

 

#conflict #relatietherapie #EFT #Emotionally Focused Couple Therapy #Emotionally Focused Therapy #ruzie #vergeving #liefde #huwelijksproblemen #relatie training #sex # #seksuele problemen

Gegevens

Begin:
23 september 2018 @ 20:00
Einde:
28 september 2018 @ 13:00

Locatie

L’ Assaladou
L' Assaladou
Nébias, 11500 Frankrijk
+ Google Maps
Telefoon
0642423582
Bekijk de site van Locatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *